SSS
Sıkça Sorulan Sorular
Hollywood Smile nedir? Hollywood Gülüşü nedir?
Hollywood gülüşü, Angelina Jolie gülüşü gibi dünyaca ünlü starların gülümsemelerinden esinlenerek sizlere sunduğumuz bir gülüş tasarımıdır.
Gülüş Tasarımı nasıl yapılır? Gülüş Estetiği nasıl yapılır?
Gülüş tasarımı için ilk olarak hastanın ağıziçi durumuna eksik diş veya diş eti sıkıntılarının tespiti yapılmaktadır. Gülüş Estetiğinde kişinin yüz simetrisi diş boyu göz önünde bulundurularak ağız içi durumuna göre tedavilerinin belirlendikten sonra işleme başlanmaktadır.
Diş Beyazlatma nasıl yapılıyor? Diş Beyazlatma nasıl yapılır?
Diş beyazlatma (bleaching) uygulamaları ev tipi ve ofis tipi beyazlatma olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu yöntemlerin hangisinin uygulanacağına hastanın da istekleri göz önünde bulundurularak karar verilir. 7 Ofis tipi beyazlatmada uygulama diş hekimi tarafından gerçekleştirilir. Uygulama öncesinde hastanın diş etlerine kullanılacak ürünlerin temas etmemesi için bir koruyucu katman uygulanır. Daha sonrasında diş yüzeyleri kurutularak beyazlatma ürünleri bu yüzeylere uygulanır. Ev tipi beyazlatma yönteminde her hastada, hasta ağzına özel olarak üretilen plaklar kullanılır
Pembe Estetik nedir? Diş Eti Estetiği nedir?
Diş etlerinde seviye farklılıkları ya da asimetrik bir duruş söz konusu ise gerçekleştirilen tedavi ile hastanın yeniden estetik bir görünüme kavuşturulmasını sağlayan dişler ve diş etleri arasındaki uyuma pembe estetik denilmektedir.Diş eti estetiği, diş etinde var olan çekilme ve asimetrik bozuklukların düzeltilerek, dişler ve diş etlerini olması gerektiği standartlara ulaştıran ve pembe estetik olarak da bilinen tedavidir.
Lamina Diş Kaplama tedavisinin avantajları nelerdir?
Lamina kaplamalar yaprak porselen olarak da bilinen özellikle ön dişlere uygulanan estetik kaplamalardır. Bu kaplamalar için dişlerde hiç aşındırma yapılmaz ya da çok az aşındırma yapılır. Bu sebeple sağlıklı diş dokuları korunmuş olur. Çok ince bir yapıda tasarlanan lamina kaplamalar dişlerin yalnızca ön yüzlerini ve bazı durumlarda kesici yüzlerini kaplamaktadır.
Zirkonyum Kaplama nasıl yapılır? / Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?
Zirkonyum diş kaplama hasta ağzından geçici kaplamaların hazırlanması ve ağzın tedaviye başlanmadan önceki durumunu göstermesi için ölçüler alınır ve alçı modeller çıkarılır. Uygulama yapılacak dişler ve çevrelerindeki dokular lokal anesteziyle uyuşturulur. Dişler küçültülerek üzerine zirkonyum kaplamanın rahatlıkla oturabileceği bir şekle ve boyuta getirilir.
Porselen Kaplama nedir? Porselen Diş Kaplama Nedir?
Kimi zaman dolgu yöntemleriyle tedavi edilemeyecek kadar büyük diş aşınmaları, kimi zaman ise diş eksikliklerini gidermek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemi olan porselen kaplamalar, dişin üzerini tıpkı bir kalıp gibi saran, var olan aşınmaları ve eksiklikleri gidemeye yönelik bir uygulamadır.
Lumineers Kaplama nedir?
Lumineers, ilk olarak Amerika Birleşik Devlerinde uygulanan bir tedavi yöntemi olarak ortaya çıkmıştır. Lumineers markası tarafından geliştirilen ve tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu yöntem sayesinde hızlı ve etkili sonuçlar elde edilebilmektedir.
Emax Kaplama nasıl yapılır? / Emax Diş Kaplama Nasıl Yapılır?
Emax kaplama yapılmasına karar verilen dişlerin ölçüsü alınmakta ve hazırlanmak üzere laboratuvara gönderilmektedir. Hazırlanma süresi kaç adet dişe uygulanacağına göre değişiklik göstermektedir. Herhangi bir ağız ve diş problemi olmadığı takdirde kaplamalar hazır olduktan sonra hastanın dişlerine uygulanmaktadır.
Estetik Diş Dolgusu nedir?
Dişlerdeki çürüklerin tedavisinde eskiden koyu renkli olan ve estetik açıdan hoş durmayan amalgam dolgular kullanılmaktaydı. Günümüzde bunların yerine dişlerle aynı renge sahip kompozit dolgular tercih edilmektedir.
Hollywood Yanağı nasıl yapılır? / Bişektomi nasıl yapılıyor? / Ameliyatsız Bişektomi nasıl yapılır?
Hollywood yanağı uygulamasında ağız içerisinde işlem yapılacak iç yanak dokusuna anestezi uygulanır. Daha sonra ufak bir kesiyle ”Buccal Fat” olarak adlandırılan yanak içi yağ dokusuna ulaşılır ve bu dokunun bir kısmı yanak bölgesinden uzaklaştırılarak elmacık kemikler daha belirgin hale getirilir.
Lazerli Diş tedavisi nasıl yapılır?
Lazerli diş tedavisi; diş eti tedavilerinde, çürük tedavilerinde, kanal tedavilerinde çoğunlukla tercih edilmektedir.
Inlay Dolgu nedir?
Modern diş tedavi seçenekleri arasında yer alan Inley ve Onley seramik dolgu uygulaması, standart dolgu tedavileri ile tam kron arasında bir dolgu çeşididir
Onlay Dolgu tedavisi nasıl yapılır?
Onley dolgu tedavisinde çürük temizlendikten sonra ölçü alınır ve alınan ölçüye göre hazırlanan dolgu yerleştirilir.
Diş Pırlantası nedir?
Diş pırlantası farklı türdeki değerli taşların özel bir yöntem ile dişlere yapıştırılması işlemidir.
Diş Dövmesi ilk muayenede ne yapılır?
Diş dövmesi işleminde ilk muayene de dövmenin yapılacağı diş belirlenir ve dişe uygulanacak olan kaplamanın ölçüsü alınır.
Diş Mücevheri Nedir? Grillz Diş nedir?
Dişleri istenildiği zaman takıp çıkarılan özelliğe sahip mücevherler diğer adıyla Grillz olarak bilinmektedir.
Bonding Uygulaması nedir?
Estetik açıdan bazı problemlere sahip dişlerin herhangi bir aşındırma olmadan, kompozit dolgu malzemeleri kullanılarak restore edildiği tedavi yöntemine bonding adı verilmektedir.
Tek Diş İmplant nedir?
Tek diş implant eksik dişi olan kişilerde kullanılan bir tedavi yöntemidir.
Full Ağız İmplant tedavisi nasıl yapılır?
Full ağız implant tedavisi öncesinde çene kemiği erimesi görülen hastalarda öncelikle sinus lift uygulaması olarak bilinen kemik tozu işlemi gerçekleştirilir ve 6 ay sonra implant tedavisine başlanır. Kalp, diyabet, tansiyon ve kronik hastalığı olan kişilerin öncelikle kendi hekimlerinden onay alması sonucu işlemleri gerçekleştirilir. Daha sonrasında lokal anestezi ile birlikte implatın kemiğe yerleştirme sürecine geçilir. İmplantın kemiğe yerleştirilmesi için boşluklar açılır ve açılan boşluklara implantlar yerleştirildikten sonra dikiş atılarak kapatılır. İmplantların iyileşme süreci 3 aydır. 3 ay sonrasında implantların vidaları açılır ve protezler için ölçü alınır. Alınan ölçüler doğrultusunda protezler implatların üstüne yerleştirilir ve işlem sona erer.
Çoklu Diş (Köprülü) İmplant ilk muayenede ne yapılır?
Çoklu diş (köprülü) implant öncelikle ağız ve çene cerrahisi tarafından muayane edilir ve tedavi planlaması gerçekleştirilir. Yapılan ilk muayene de hastanın ağız içi durumu, kemik yapısı ve kemiğin durumu gözlemlenir.
1 Günde İmplant tedavisi nasıl yapılır?
1 günde implant tedavisinde cerrahi işlem olan implantlar, diş çekimi sonrasında yerlerine yerleştirilir. Bu süre 2 saat sürmektedir. Daha sonrasında geçici dişler hasta ağız içine yerleştirilir. Ölçüsü alınmış dişler yapıldığında kalıcı olarak hastanın onayı ile birlikte yapıştırma gerçekleştirilir. İşlemlerin sona ermesiyle kişiler sağlıklı dişlerine kavuşur.
All on 4 İmplant nedir?
Ağız içinde meydana gelen diş eksikliğinin sonucunda uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi all on 4’dur. All on 4 tekniği ile alt veya üst çeneye belirli aralıklarla yerleştirilen 4 adet implantların üstüne protez yapılır. Yapılacak tüm protezleri destekleyecek niteliktedir. Kolay ve hızlı çözüm veren bir tekniktir.
All on 6 nedir?
Ağız içinde meydana gelen diş eksikliğinin sonucunda uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi all on 6’dur. All on 6 tekniği ile alt veya üst çeneye belirli aralıklarla yerleştirilen implantların üstüne protez yapılır.
Box Teknik tedavisi nasıl yapılır?
Box teknik yönteminde, özel olarak tasarlanan bariyer plaklar ve yine özel yollarla elde edilen kemik ürünleri kullanılarak, kemik çevresinde bir kutu oluşturulup bu kutu içinde gelişecek şekilde yeni bir kemik dokusu yaratmak amaçlanmaktadır. Geleneksel kemik oluşturma yöntemlerinin yetersiz kaldığı bazı yoğun kemik kayıpları, uzun yıllar boyunca kişinin başka bölgelerinden alınan kemik parçalarının ilgili bölgeye nakledilmesiyle çözülmeye çalışılmıştır. Fakat bu tekniğin gelişmesiyle beraber bu zorunluluk büyük ölçüde ortadan kalkmıştır.
Kuron nedir? Kuron ne demek? Veneer Kuron ne demek? Veneer Kuron nedir? Diş Kuron nedir?
Diş eksikliğinden farklı problemler ortaya çıkabilir bu problemlerin de ileriye dönük oluşmaması için kaplama(kuron) yapılmaktadır.
Dolgu nedir? Dolgu ne demek?
Amalgam dolgu, kompozit dolgu, porselen dolgu ve geçici dolgu dişlerde zamanla yemek artıklarından, hijyen eksikliğinden tahribat oluşumu gerçekleşmesi sebebiyle tedavi amacıyla yapılır. Bu tahribatın artmaması için dişlerin normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için yapılan işleme dolgu denir.
Kanal Tedavisi nedir? Kanal tedavisi ne demek? Dişte kanal tedavisi nedir?
Kanal tedavisi, çürük, iltihap ya da travma gibi nedenlerle pulpası hasar görmüş dişleri kurtarmak için kullanılan ve diş köküne uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Diş Çekimi nasıl yapılır? Cerrahi diş çekimi nasıl yapılır? Diş çekimi nasıl olur?
Hekiminiz, bölgeyi uyuşturmak ve ağrıyı hissetmenizi engellemek için lokal bir anestezi enjekte eder ve dişi ileri geri sallamak için elevatör adı verilen bir alet kullanır. Diş gevşedikten sonra forseps ile dikkatlice alınır. Bu prosedür tipik olarak sadece lokal anestezi (enjeksiyon) gerektirir ve genellikle sadece birkaç dakika sürer. Diş çıkarıldıktan sonra, oluşan boşlukta bir kan pıhtısı oluşur. Diş hekimi kanamayı durdurmak için boşluğu bir gazlı bez ile dolduracaktır.
Gömülü Diş Çekimi nedir?
Diş çene yapısındaki yer darlığından dolayı diş eti, bir başka diş ya da kemik altında gömülü kalabilir. Diş eti altında kalan dişin alınmasına gömülü diş çekimi denir.
20’lik Diş Çekimi tedavisi nasıl yapılır? 20’lik diş çekimi nasıl olur?
20’lik diş kişilerin ağız içi durumuna göre farklılık gösterir. Normal 20’lik diş çekimi diş hekimleri tarafından yapılabilir. Ancak gömülü ve yarı gömülü 20’lik dişler, diş hekimleri tarafından ağız ve çene cerrahisine yönlendirilir ve işlem cerrah tarafından gerçekleştirilir. Öncelikle 20’lik dişin bulunduğu bölgeye lokal anestezi uygulanır. Uygulanan anestezi sonrasında diş eti ve kemik dokusu kesilerek diş çıkartılır. Çıkartılan dişin ardından bölge dikiş ile kapatılır. Daha sonrasında gazlı bez ile bastırılır. Son olarak hekiminiz dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında size bilgilendirme sağlar.
Diş Kırığı tedavisi ihmal edilirse ne olur?
Diş kırığı tedavisi ihmal edilirse kırık olan bölgede çürüme ve bakteriler oluşabilir. Bu nedenle diş kırığı oluştuğu durumda hekiminize başvurmanız gerekmektedir.
Ağız Kokusu tedavisi nedir?
Tüketilen besin ve yetersiz ağız bakım hijyeninden kaynaklı oluşan kokusunun tedavisine ağız kokusu tedavisi denir.
Hassas Diş tedavisi nasıl yapılır?
Hassas diş tedavisi aralıklı periyodlarla hekim kontrolü gerektiren bir tedavi türüdür. Kişiden kişiye uygulama yöntemleri değişiklik göstermektedir. Kişilerin diş macunlarına ve diş fırçalarına dikkat ederek ağız ve diş temizliği sağlamaları önemli unsurlardan bir tanesidir. Hassas dişlerin güçlendirilmesi ve ağrının azaltılması için flor uygulanabilir. Diş etindeki yaşanan sorunların da diş hassasiyeti yaratması açısından diş grefti(diş eti tedavisi) gerçekleştirilebilir. Yapılan tedaviler sonucu diş hassasiyetinin giderilmesi mümkün olmazsa uzman hekimler tarafından kanal tedavisi yapılabilir.
Diş Sıkma tedavisi süreci nedir?
Diş sıkma tedavisinde süreç ağız içi, diş ve çene eklemi muayenesi sonucu diş doktoru tarafından problemin teşhis edilip sonrasında gece plağı ya da botox uygulaması ile problemin çözülmesidir.
Diş Gıcırdatma tedavisi nedir?
Diş gıcırdatmasının diğer adı “Bruksizim” olarak bilinmektedir. Kişilerin uyku sırasında dişlerini sıkması, vurması ve çeneyi kitlemesi olarak bilinen hastalıkların tedavisi diş gıcırdatma tedavisidir.
Aşırı Horlama tedavisi ihmal edilirse ne olur?
Aşırı horlama tedavisi ihmal edilirse, daha derin uyku apne sendromunu da içine alan uyku rahatsızlıkları oluşur. Zamanla hipertansiyon, kalp, diyabet, vb. rahatsızlıklar gündeme gelebilir.
Ortodonti nedir? Ne ile İlgilenir? Ortodonti ne demek? Diş ortodonti nedir?
Ortodonti anabilim dalı, dişlerin diş kemikleri üzerinde düzgün şekilde yerleşmesi ve yüz düzensizliklerinin teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir uzmanlık dalıdır.
Diş Teli tedavisi ilk muayenede ne yapılır?
Diş teli tedavisinin ilk muayenesinde hastanın diş ve çene yapılarının incelenip hastanın tedavi ihtiyacı doğru şekilde belirlenir.
Şeffaf Braketli Tedavi nedir?
Dişlerde meydana gelen yamukluk, eğrilik ve düzensizlikten kaynaklı ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesi için yapılan tedavilerden bir tanesi de şeffaf braketli ortodonti tedavisidir.
Lingual Ortodonti nedir?
Görünmez diş teli olarak da bilinen lingual diş telleri, neredeyse tamamen görünmez olmaları nedeniyle popüler bir diş düzleştirme tedavisidir.
Şeffaf Plak tedavisi nasıl yapılır?
Şeffaf plak tedavisinde dişlerin ölçüsü alındıktan sonra diş ölçülerine ilişkin veriler CAD-CAM denilen özel optik okuyucular aracılığıyla üç boyutlu tarama tekniği kullanarak bilgisayara aktarılır. Bilgisayar ortamında dişler simülasyon yapılarak hareket ettirilir ve yapılan planlama ile tedavi rotası belirlenir. Sonra da üç boyutlu printer aracılığıyla tedavide kullanılacak bir seri diş kalıbı çıkarılır. Elde edilen 15-20 seri kalıp şeffaf plakların hazırlanmasında kullanılır. Bu yolla hazırlanan her bir plak tedavi ilerledikçe sırasıyla kullanılır.
Çocuk Diş Hekimliği nedir? Pedodonti nedir?
Pedodonti, çocuk diş hekimliğinde 0-13 yaş grubu çocukların öncelikle süt dişleri tedavilerinde, ortodonti tedavisinde yaşı gelmemiş çocukların diş , çene,yüz bölgesindeki gelişim bozukluklarının takibini yapan ortodontislere hastayı hazırlayan meslek grubudur. Çocuk dişlerinde uzman ve deneyimli hekimlerin bu uygulamaları yapmalarında çok büyük yararlar vardır.
Fluorid Uygulaması nasıl yapılır?
Fluorid uygulamaları, yutulmadan direkt dişe uygulanan topikal uygulamalar ve su/diyet takviyeleri ile sistemik uygulamalar olarak iki şekilde ele alınabilir. Fluorid uygulamaları sırasında dişe uygulanan maddeler, diş macununda bulunandan çok daha fazla fluorid içerirler. Diş hekimleri, yüksek konsantrasyonlu durulama, köpük, jel veya vernik formunda profesyonel fluorid tedavileri uygular. Tedavi topikal olarak fırça ile dişi boyamak veya ağız gargarası ile çalkalamak şeklinde yapılabilir. Uygulama oldukça basittir ve sadece birkaç dakikada tamamlanabilir.
Fissür Örtücü uygulaması nasıl yapılır? Fissür örtücü nasıl yapılır? Fissür örtücü nasıl uygulanır?
Fissür örtücü uygulammasında öncelikle temizleme cihazlarıyla diş temizliği yapılır. Sonrasında diş yüzeyi fissür örtücü malzeme kullanımına hazırlık için özel bir malzemeyle yıkanır. İnce, şeffaf ve sıvı formdaki fissür örtücü malzeme dişteki oluklara, çukurlara ve girintilere tamamen yerleştirilecek şekilde sürülür. İşlem her bir diş için 1 ila 2 dakika kadar bir sürebilir. Fissür örtücü sıvı malzeme ile kaplanan diş yüzeyi üzerine özel bir ışık tutularak malzemenin sertleşmesi sağlanır. İşlem bu kadar hızlı, basit ve acısızdır.
Çocuk Ortodontisi tedavisi kaç seanstır?
Çocuk ortodonti tedavisinde seans her hastanın ağız içi durumuna göre değişmektedir. 1-2 sene süren ortodonti tedavisinde ayda 1 kontrole gidilmesi gerekmektedir.
Biberon Çürüğü nedir?
Biberon çürüğü, bebeğinizin ilk dişlerinin biberonla beslenmenin etkisiyle çürümesidir. Bu çürükler; meyve suyu, süt veya formül mama gibi şekerli içeceklerin biberonla verilmesinden sonra bebeğinizin dişlerinde uzun süre temizlemeden kalması neticesinde ortaya çıkar.
Yer Tutucu nedir? Dişte yer tutucu nedir?
Yer tutucular, kaybedilen dişlerin boşluğuna komşu olan dişlerin kaymasını ve üst veya alt karşısına denk gelen dişin uzamasını önlemek amacıyla yapılan bir tedavi yöntemidir.
Diş Eti tedavisi ilk muayenesinde ne yapılır?
Periodontoloji uzmanı tarafından diş etlerinin kontrolü sağlandıkta sonra kişilerin ağız içine uygun tedaviler önerilir.
Küretaj tedavisi nasıl yapılır?
Küretaj tedavisinde diş taşları temizlenir. Daha sonrasında diş eti altındaki iltihaplar temizlenir.
Diş Taşı Temizliği ilk muayenesinde ne yapılır?
Diş taşı temizliği, uzman diş hekimleri tarafından ağız içi durumu kontrol edilerek yapılır. Herhangi bir sıkıntısı bulunmayan kişilere muayene sonrası uygulanabilir. Ağız içi durumu sıkıntılı olan kişilerde ise öncelikle sorunlar giderilir daha sonrasında diş taşı temizliği işlemi gerçekleştirilir.
Flap tedavisi nedir? Flap Diş tedavisi nedir?
Flap tedavisi bir diş eti kaldırma operasyonudur. Flap tedavisinde amaç, diş ile diş etinin ayrılmaya başladığı noktada ortaya çıkan rahatsızlıkları düzeltmeye çalışmaktır.
Diş Eti İltihabı nedir? Gingivitis nedir?
Gingivitis ya da diş eti iltihabı, diş eti hastalığının yaygın ve hafif bir şeklidir. Gingivitis, diş etinde tahriş, kızarıklık ve şişme ile seyreden iltihaplanmaya neden olur. Diş eti iltihabını ciddiye almak ve derhal tedavi etmek önemlidir.
Dijital Diş Hekimliği nedir?
Dijital diş hekimliği, diş bakımı sırasında hastaların konforu için bilgisayar destekli ekipmanlarla tedavinin yapılmasıdır.
İğnesiz Diş Anestezi Uygulaması nasıl yapılır?
İğnesiz diş anestezi uygulaması, iğnesiz anestezi cihazı ile tedavi edilecek diş ve çevresine uygun basınçla uygulanan solüsyon bölgeyi hızlı bir şekilde uyuşturur. Hastanın uyuştuğuna emin olduktan sonra diş tedavisine başlanabilir.
Genel Anestezi Diş hekimliği ilk muayenede ne yapılır?
Genel anestezi diş hekimliği muayenesinde kişilerin durumuna göre kan değerlerine bakılacak tahliller istenir. Farklı hastalıkları bulunan kişiler için doktorlarının onayı gerektiği kişilere anlatılır.
Sedasyon nedir? Sedasyon anestezi nedir?
Diş hekimliği uygulamaları genellikle dişlerin bölgesel anestezi ile uyuşturması ile yapılmaktadır. Ancak korku ve endişe nedeniyle bazen bu yeterli olmamakta sedasyon yapılması gerekebilmektedir.
Rubber Dum Uygulaması nasıl yapılır?
Rubber-Dum uygulaması uzman diş hekimi tarafından gerçekleştirilir. İnce elastik örtü üzerinde uygulama yapılacak olan diş bölgesi işaretlenerek delik açılması sağlanır. Konforlu bir şekilde çalışmak için bu deliklerden ortaya çıkarılan dişler üzerine metal tutucular yerleştirilir. Lastik örtünün gerilmesi ile tedavi sırasında oluşan kimyasal sıvılar ağız içine giremez, ağızda oluşan tükürük ise çalışma sahasına ulaşamaz. Bakterilerden ekarte edilen ortamın enfeksiyona maruz kalma olasılığı da minimuma indirgenmiş olur.
Çene Tümörü tedavisi süreci nedir?
Çene tümörü tedavisinde öncelikle tümörün iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu anlamak için patolojik inceleme yapılması gerekir. Eğer tümör iyi huyluysa ameliyat ile kesin tedavi mümkün olabilir ve bu tür ameliyatlarda genellikle olumlu sonuç alınır. Tümörün kötü huylu olması ya da ileri evrelere geçilmiş olması durumunda farklı tedavi yöntemlerine başvurulur. Eğer kötü huylu tümör büyümemiş ve çevre dokulara yayılmamışsa, cerrahi müdahale, radyoterapi ve kemoterapi gibi birçok işlemin aynı anda uygulanacağı ve çok sayıda uzmanlık alanı gerektiren bir tedavi sürecine ihtiyaç duyulur.
Çene Kırığı Tedavisi nedir?
Çene kırığı, çene bütünlüğünü oluşturan kemiklerin bütünlüğünün bozulmasıdır. Kişiler bu durumda yeme-içme, konuşma ve çiğneme fonksiyonlarını yerine getiremeyebilir.
Dental Spa nedir?
Dental spa, spa merkezlerinin rahatlatıcı, dinlendiren ve huzur veren ortamları gibi şüphesiz onları özel yapan en önemli ayrıntılar arasında yer alıyor. Rahatsız etmeyen, yumuşak tonlarda, enstrümental ağırlıklı müzikler; stresten arındıran, doğal içerikli kokular ve huzur dolu, sakin bir atmosfer… Tüm bu hoş ayrıntılar, ağız ve diş sağlığınız için uygulanan işlemler esnasında size eşlik ediyor.
İmplant nasıl takılır? İmplant diş nasıl takılır? İmplant nasıl takılıyor?
İmplant tedavisi için öncelikle boy ve ebat olarak işlem uygulanacak bölgeye uygun implant seçilir. Sonrasında implantın yapılacağı bölge lokal anestezi ile uyuşturulmalı hastanın talebine göre genel anestezi de kullanılabilir. Kemik üzerine, özel bıçaklar içeren aletler yardımıyla, implantların yerleşeceği yuvalar açılır. Açılan yuvalara özel olarak tasarlanmış aletler aracılığıyla, vidalama şeklinde implant yerleştirilir.
Köprü Diş nedir?
Diş eksikliğinden kaynaklı oluşan ağız içindeki boşlukların doldurulması için, ağız içindeki boşluğun iki tarafında bulunan dişlerden destek alınarak oluşturulan tedavi yöntemine köprü diş denir.
Takma Diş nasıl yapılır? Takma Diş nasıl takılır?
Ağız içinde takma dişi etkileyecek herhangi bir problem varsa öncelikle giderilir ve ağız içi takma dişe uygun hale getirilir. Daha sonrasında uygun hale getirilen dişlerden ölçü alınır. Yapılan takma diş denenerek ağız içine uygunsa tedavi sona erer.
Sabit Protez Diş nedir? Sabit Protez nedir?
Diş kaybı sonrası konuşma zorluğu, yeme-içme sıkıntısı, estetik kaygılar yaşayan kişilerin bu problemlerinin giderilmesi adına tercih edilen tedavi yöntemi sabit protezdir.
Çıtçıtlı Protez nasıl yapılır?
Çıtçıtlı protez ağız içine tam oturması için ölçü alınarak yapılır. Alınan ölçüler sonucu provalar sağlanır. Çıtçıtlı protezin yerleştirilmesi için dişlerin ve protezlerin üstüne tutucular yerleştirilir. Dişler kilit sistemi ile birbirine geçirilir. 10 günlük bir tedavi ve en az 3 seans sonucunda işlem tamamlanarak sağlıklı, estetik görünümlü dişlere kavuşulur.
Full Ağız Diş nedir?
Tam dişsizlik durumunda ya da bütün dişlerin belirli sebepler ile çekilmesi gerektiği durumunda çenelerin implantlar ve implant üstü köprüler ile tedavi edilmesidir.
Tek Diş İmplant Nedir?
Tek diş implant eksik dişi olan kişilerde kullanılan bir tedavi yöntemidir.