İmplant nedir?
İmplantlar, eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidaların üzerine protez yerleştirilir. İmplant tedavisinin diğer tedavi yöntemlerine göre avantajı komşu dişlere zarar verilmemesidir. Bu nedenle komşu dişlerin kesilmesine gerek yoktur. İmplant diş kökü gibi çalışır ve doğal diş gibi yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülümseyebilirsiniz. Dental implant cerrahisi ayrıca diş köklerinin metal, vida benzeri direklerle değiştirilmesi ve hasarlı veya eksik dişlerin doğal diş gibi görünen ve işlev gören yapay dişlerle değiştirilmesi cerrahi sürecini de içerir. Diş implantı, uygun olmayan takma dişlere veya köprülere hoş bir alternatif olabilir ve bu nedenle geleneksel köprülerden daha iyidir. Tüm diş hizmetlerini Bahçelievler Diş Kliniğimizde sunuyoruz.
İmplant tedavisi nasıldır?
İmplant tedavisi hasta için hafif bir sakinleştirici tedavi ile gerçekleştirilir. İşlem öncesi detaylı bir muayene ve röntgen gerekmektedir. Çeneler ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Diş implantlarını yerleştirmek için iki seçenek vardır. Tek adımlık bir prosedürde, implant yerleştirildikten sonra geçici bir kapak takılır. İki aşamalı bir süreçte diş implantı yerleştirildikten sonra diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Daha sonra protez kafa takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve iyileşme süresinin alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay olması beklenir. Bazen diş implantlarının üzerine yeni yapılmış dişler hemen yerleştirilebilir. Dental implantlar hastanın güvenle gülmesini ve yemek yemesini sağlar.
Zirkonyum implantlar, titanyum implantların dayanıklılığını artırmak için yapılan yeni nesil implantlardır. Özellikle dar çenelerde direnci arttırmak için kullanılır. Dayanıklılık haricinde titanyumdan hiçbir farkı yoktur.
Diş kaplamalarında da zirkonyum kullanılmaktadır. Zirkonyum doğal dişler gibi beyazdır ve ışığı yansıtır.Dolayısıyla hem estetiğe hem de dayanıklılığa fayda sağlar. Korozyona uğramaz ve ağızda metalik tat bırakmaz. Zamanla renk değişikliği olmaz. Vücuda zararı yoktur.